Novi album Sunnysidersa ’10 kartolina s daleke obale’

Novi album Sunnysidersa ’10 kartolina s daleke obale’

19/06/2016 News 0

Nakon uvodnog singla ‘Ona zbori’ Sunnysidersi predstavljaju novi album na kojem se nalazi 10 bluesy obrađenih i prearanžiranih pjesama Daleke obale.

Nakon uvodnog singla “Ona zbori”, grupa Sunnysiders predstavlja album “10 kartolina s daleke obale”, na kojem se nalazi 10 bluesy obrađenih i prearanžiranih pjesama Daleke obale. Petnaest godina nakon razlaza legendarne splitske grupe, Boris Hrepić Hrepa, suosnivač i jedini član Daleke obale koji je svirao na baš svim koncertima benda tijekom njihove bogate karijere, ponovno se u studiju suočio s nekim pjesmama svog matičnog benda:
       „Kada sam, pripremajući sa svojim pop blues bendom Sunnysiders glazbeni dio promocije knjige o počecima Daleke obale „Našao sam dobar bend“, nakon svih tih godina ponovno zasvirao neke od tih pjesama, koje su zauvijek označile moju glazbenu karijeru, shvatio sam ponovno koliko su te pjesme dobre i kvalitetne u svojoj jednostavnosti i pitkosti. Taj vremenski odmak te iskustvo koje sam u međuvremenu stekao svirajući i skladajući blues, pomogli su mi da tim dragim pjesmama priđem iz drugog kuta, a da istovremeno sačuvam njihovu jednostavnu i čistu srž. Tome su doprinjeli i Rola, Hans, Šparka te naš producent Miki Nopling s kojim smo s velikom radošću i poštovanjem snimili ovih deset pjesma iz pjesmarice Daleke obale koje, u skladu s našim nazivom benda Sunnysiders, izvodimo  pred vas na sunce ovog tek propupalog ljeta.
      Album “10 kartolina s daleke obale” je sniman u studijima “MF” u Splitu i “HansSound” u Zagrebu, snimatelji su Goran Gubić Hans i Miki Nopling, koji potpisuje i glazbenu produkciju, a za dizajn naslovnice je zaslužan Ivan Kraljević.
      Sunnysidersi iza sebe imaju album nominiran za diskografsku nagradu Porin (“Licence to Blues”, Spona, 2011.), pobjednici su “2nd Croatian Blues Challengea”, prvi su hrvatski bend koji je ušao u polufinale najvećeg svjetskog blues natjecanja “International Blues Challengea” u prijestolnici bluesa, Memphisu, predstavljali su HR blues na “European Blues Challengeu” u Toulouseu, objavili su “pravu pravcatu” čokoladnu ploču koja svira, a nastupaju u postavi Boris Hrepić Hrepa (vokal, gitara, ukulele, benđo, usna harmonika, stomp), Antonija Vrgoč – Ro La (vokal, gitara, perkusije, stopm), Goran Gubić – Hans (gitare) i Igor Paradiš – Šparka (cajon, udaraljke).